Velkendt kaptajn står ved roret i Sønderjylland

Svend Hansen Tarp - bred.jpg

"Det er en kæmpe belønning for mig at få lov til at give andre en unik cykeloplevelse og vise, at jeg brænder for at skaffe midler til at gøre en forskel for mennesker, der lever med sclerose."

Svend Hansen Tarp,Daglig leder, Aabenraa Kommune

Efter at have prøvet kræfter med kaptajnrollen ved Cykelnerven 2018 har ildsjælen Svend Hansen Tarp valgt igen i år at stille op som kaptajn for det sønderjyske hold. Det ligger til Svend at sidde for bordenden, sætte ting i gang og følge dem til dørs, og derfor takkede han hurtigt ja til igen at føre an på team Sønderjylland. 

Svend har cyklet siden 2011, og han debuterede som rytter på Cykelnerven i 2017. På Cykelnerven 2018 overtog han kaptajnrollen fra kammeraten og cykelentusiasten Esben Meyer – en rolle han med glæde tager på sig igen.


"Det er en kæmpe belønning for mig at få lov til at give andre en unik cykeloplevelse og vise, at jeg brænder for at skaffe midler til at gøre en forskel for mennesker, der lever med sclerose. Det glæder jeg mig til igen at få lov til som kaptajn i 2019", fortæller Svend Hansen Tarp. 

Cykelrytter og byrådsmedlem med ambitioner


Svend har været medlem af byrådet i Aabenraa de sidste 16 år, og til daglig leder han en afdeling i Aabenraa Kommunes jobcenter, hvor unge kontanthjælpsmodtagere aktiveres. Samtidig har han et stort kendskab til fundraising, og han har lavet frivilligt arbejde, så længe han husker. Kombinationen af Svends ledergener, godgørende hjerte og store cykelpassion gør rollen som kaptajn oplagt for ham. Og det er en rolle, han indtager med solide ambitioner for både fundraising og cykeloplevelser for det sønderjyske hold. 


"For mig som kaptajn handler det om at skabe gode træningsture, hvor alle kan være med og at få alle på holdet til at yde sit bedste og samtidig nyde det, når vi kæmper os over de franske bjerge. Og så er der selvfølgelig også et fundraisingelement i det. Jeg skal sørge for at skaffe sponsorer, og at der kommer penge i kassen, så vi kan udbrede kendskabet til sclerose og skaffe flere penge til forskningen. Jeg ser gerne, at vi når et større indsamlingsbeløb end sidste år, og at vi får rundet de 700.000", siger Svend med et smil på læben. 

Indsamlingsmuligheder i støbeskeen

Det sønderjyske hold er allerede godt i gang med at samle penge ind til Cykelnerven. 

"Hvis vi skal over vores indsamlingsmål fra 2018, skal vi tænke i nye baner i forhold til at skaffe penge. Det arbejder vi på nu, og der er en del spændende ting i støbeskeen, blandt andet en gåtur for kvinder i Aabenraa under overskriften Walk-talk-n-support", fortæller Svend. 

Stort hold og store bjerge forude

For Svend bliver det for alvor sjovt at være kaptajn, når der skal træffes vigtige beslutninger. Men i år følger nogle lidt andre udfordringer med for den sønderjyske anfører.

"Holdet er gået fra at bestå af 26 ryttere til nu 47 både nye og velkendte ryttere. Det er fantastisk men også udfordrende for mig som kaptajn. Jeg skal jo sørge for, at alle 47 kommer hjem med en oplevelse af Cykelnerven som noget, de altid vil huske som en fantastisk og lærerig oplevelse. Og så må jeg da også indrømme, at bjergene på ruten for 2019 kommer til at blive en personlig udfordring for mig - de virker temmelig store og stejle. Men det gør jo bare det hele endnu mere sjovt og spændende", siger en grinende Svend.