Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Tour de France i blodet

Tour-de-France i blodet

Cykelnerven har Tour-de-France i blodet og verden største cykelløb indgår i rejsens DNA.

Hvert år udarbejdes der en rute for cykelrytterne, hvor de kommer til at krydse de mest afgørende Tour-de-France stigninger på årets Tour-de-France rute. Med andre ord betyder det, at deltagerne kommer til at cykle præcis de samme bjerge tynde, ganske få uger før de offentlige Tour-de-France deltagere.      

Helt konkret er Cykelnerven Danmarks hårdeste velgørenhedsevent og den ultimative sportslig udfordring på to hjul. Her kæmper vores dedikerede cykelentusiaster sig op ad de franske bjerge, for at samle penge ind til forskning i sclerose samt sætte fokus på sygdommen.

Professionelt sportsligt setup

Hvert år indgås der samarbejder med sportslige partnere, som kan varetage opgaven med at guide og coache rytterne gennem dagene i Frankrig.

Igen i år er det de velkendte ansigter Benjamin Justesen og Bo Velds Andresen, som står i spids for det sportslige hos Cykelnerven.

I samarbejde med teamet hos scleroseforeningen og vores rejsepartner, TravelSense, vil Benjamin og Bo udarbejde en udfordrende rute i Frankrig. Dertil vil det være dem som har teten for de mange frivillige coaches, som er med i Frankrig. Desuden vil rytterne blive opdelt i grupper i Frankrig efter niveau, hvor det er Benjamin og Bo som vil stå for disse grupper, da de har forudsætninger for at coache og hjælpe de mest pressede ryttere.

Lokalt sammenhold

Cykelnerven består af lokale hold i hele Danmark og hvert hold er ledet af én eller flere holdkaptajner. Holdkaptajnerne arrangerer de ugentlige træninger (én om vinteren, to i foråret/sommeren) og sørger for, at der bliver skabt et stærkt socialt fundament forud for turen i Frankrig. På den måde får du som rytter både kyndig vejledning til din træning og den fysiske udfordring der venter i bjergene - samtidig med en unik mulighed for at møde ligesindede cykelentusiaster i lokalområdet.

Hvad kræver det som rytter?

Vi kalder Cykelnerven for - Danmarks hårdeste velgørenhedsevent - og det gør vi af god grund. Vi cykler de mest afgørende Tour de France-stigninger i Frankrig og det kræver solid forberedelse inden man starter opkørslen af stigninger som; Granon, Galibier, Alpe d'Huez, Iseran og Tourmalet.

Derfor bliver du vejledt og hjulpet til træning gennem vores holdkaptajner - og ligeledes vores sportslige samarbejdspartnere. De ugentlige træninger med holdet kan dog ikke stå alene som forberedelse - det er påkrævet at man selvtræner og sikrer en god fysisk form i månederne op til turen.

Etaperne varierer i længde og i sværhedsgrad i Frankrig - og det kan derfor være svært at sige præcis hvilken form du skal være i. Normalvis ligger turens samlede distance på 300-350 km fordelt på fire etaper med tilhørende 10.000-11.500 højdemeter.

Det lyder hårdt - og det er det også. Men vi tror på, at med vores vejledning og med fast deltagelse på de lokale holdtræninger, så kan de fleste motionister god deltage på Cykelnerven. Så tøv ikke med at sende en ansøgning til turen, selvom du er ny i bjergcykling.

Hvad koster det?

Når vi kender årets rute, i hvilke byer vi skal overnatte og hvortil vi skal flyve - så kommer vi med en billetpris. Billetprisen inkluderer rejse, fuld forplejning og transport at cykler til/fra Danmark. I 2023 koster rejsen 10.900 kr. - denne pris kan variere fra år til år.

Cykelnerven kæmper for en verden uden sclerose

Hos Cykelnerven kæmper vi for en verden uden sclerose. Det gør vi på flere forskellige måder, men primært ved at bidrage og støtte den uundværlige forskning i sygdommen.

Kort sagt er sclerose en kronisk sygdom i centralnervesystemet som er hjerne og rygmarven. Der findes tre former for sclerose, som er attakvis, primær progressiv og sekundær progressiv. De tre former vises forskelligt hos den enkelte sygdomsramte, men er alligevel kendetegnet med særlige mønstre i sygdomsforløbet.

Du kan læse mere om sygdommen her: https://www.scleroseforeningen.dk/viden-om/hvad-er-sclerose/disse-symptomer-og-foelgevirkninger-kan-du-opleve-ved-sclerose

Vi løfter i flok

Når man tilmelder sig Cykelnerven, forpligter hver rytter sig et indsamlingsmål på 15.000 kroner. Det kræver en masse frivillige timer forud for turen til Frankrig. Indsamlingsmålet er individuelt, men kan også løses sammen med resten af sit lokale hold. Alle ryttere får oprettet en indsamlingsside på Cykelnerven.dk, som er samlingspunktet for alle donationer og sponsorater som rytterne indsamler.

Sidder du med en idé, et spørgsmål eller noget helt tredje, så tøv ikke med at skrive til Jakob Gura på; jgu@scleroseforeningen.dk.