Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Mont Ventoux

med dato

MONT VENTOUX – et ikonisk Tour-bjerg for en verden uden sclerose

På Cykelnerven cykler vi afgørende Tour de France-bjerge. Vores rute skræddersyes og planlægges hvert år, efter hvilke bjerge cykleeksperter verden over peger på vil få helt særligt fokus og bevågenhed i Tour de France det pågældende år.

Der er dog ét bjerg, som vi aldrig har cyklet på Cykelnerven – og det er Mont Ventoux, det ”skaldede bjerg” i Provence i Frankrig.

Mont Ventoux er et legendarisk Tourbjerg, som geografisk ligger meget isoleret fra resten af ruten, og derfor har vi ikke kunnet tilbyde Cykelnerven-ryttere den fantastiske oplevelse, det er at cykle den franske gigant, Mont Ventoux.

Vi har længe haft lysten til at arrangere en event uden for selve Cykelnerven: Mont Ventoux som en selvstændig tur. Derfor kan vi med boblen i maven fortælle, at vi i år kommer til at teste et selvstændigt koncept på Mont Ventoux. Vi har været så heldige at kunne booke 50 pladser på et skønt hotel i byen Carpentras, hvorfra to og en halv enestående cykeldage venter. Helt i Cykelnervens ånd, bliver cykeloplevelsen skræddersyet, hvor der vil være store cykeloplevelser – og udfordringer for alle.

Hør vores ambassadør Dennis Ritter fortælle om Cykelnerven Mont Ventoux her

Det praktiske

Turen foregår torsdag d. 19. september - søndag d. 22. september 2024.

Hele formålet med turen er at samle penge ind til forskning i sclerose – samtidigt med, at du som Mont Ventoux rytter vil få en oplevelse for livet. Turen er begrænset til 50 pladser, så det er en tæt skare, der bliver samlet på turen.

Der er udrejse torsdag den 19. september kl. 15.35. Når I lander i Marseille, har vi arrangeret transfer frem til jeres hotel, hvor vi alle mødes til velkomstmiddag og information om de storslåede cykeloplevelser, som venter jer.

Der cykles fredag, lørdag og en halv søndag.
Fredagen og søndagen vil byde på betagende cykeloplevelser i storslåede og smukke omgivelser nær Mont Ventoux, ligesom vi vil snuse til det legendariske bjerg og de ikoniske veje mod toppen.
Om lørdagen får du muligheden for at køre opad op til alle tre sider af Mont Ventoux på én dag. Du får derved mulighed for at blive en del af 'CLUB DES CINGLÉS DU MONT VENTOUX'. Læs mere om denne bjergudfordring her: https://www.clubcinglesventoux.org/
Der er selvfølgelig også mulighed for at "nøjes" med en eller to sider, og uanset hvad I vælger, venter der en fantastisk udfordring. 

Turens pris er på 9.500 Kr. og indeholder:

 • Fly T/R Kastrup inkl. 1 stk. indcheket bagage og inkl transfer i Frankrig.
 • En Cykelnerven Mont Ventoux jersey
 • Cykeltransport i bil T/R Frankrig med opsamling Sjælland, Fyn og Jylland.
 • Fuld forplejning; morgenmad og aftensmad på hotellet, frokost i form af sandwich på ruten, energidepoter m.v.
 • Delt to personers-værelse på Boutique Hotel ’Le Safari’ i Carpentras
 • En storslået cykeloplevelse guidet af vores dygtige coaches.
 • Hvis man foretrækker selv at køre til Frankrig, så er der også mulighed for det. Her vil prisen være 6.000 kr. per person. 

Virtuelle møder og ryttersamlinger

Før afgang til Frankrig arrangeres virtuelle informationsmøder og eventuelle ryttersamlinger i august/september, hvis der er interesse for at køre en landevejstur med andre deltagere. Tilkendegivelse gives efter tilmelding og bekræftelse på deltagelse i turen.

Som rytter er man selv forpligtet til, og ansvarlig for, at man møder op i en fysisk god form, der giver den bedste cykeloplevelse. Byen Carpentras ligger cirka 20 km fra foden af Mont Ventoux, og tillader, at hvis man formmæssigt ikke kan cykle lørdagens planlagte program med op til tre stigninger, så kan man vende om og cykle tilbage til hotellet på egen hånd. I Frankrig deles rytterne op i to grupper baseret på erfaring og hastighed.

Cykelnerven Mont Ventoux giver således mulighed for at få kørt mange gode og hårde højdemeter fra fredag til søndag. Som ruten ser ud lige nu, vil I alene om lørdagen kunne cykle hele 4.600 højdemeter hvis alle tre sider; Bédoin, Malaucène og Sau og hele det skaldede bjerg Mont Ventoux skal besejres.

Indsamlingsmål minimum 10.000 kr - For en verden uden sclerose

Når man deltager i Cykelnerven Mont Ventoux, forpligter man sig samtidigt til at samle penge ind til forskning i sclerose. Indsamlingskrævet pr. rytter er minimum 10.000 kr. 

Der kan samles ind på mange forskellige måder: 

 • Det er bl.a. populært at indsamle via højdemetersponsorater, hvor indsamlingskravet på 10.000 kr. svarer til, at der indsamles mellem 2-4 kr. pr. højdemeter alt efter ens samlede opkørsel under turen i Frankrig. Bidragsyderne kan både være private og virksomheder. 
 • Det er også muligt at tegne et personligt sponsorat med virksomheder. Her kan virksomheder eksempelvis få et logo med på rytterens personlige cykeljersey og logo med på Cykelnervens hjemmeside. Prisen for denne pakke er minimum 5.000 kr. eks. moms for virksomhederne, og det er muligt for rytteren at sælge flere personlige virksomhedssponsorater. 
 • Indsamlingsevents inden turen som f.eks. spinningevent, padelturnering, foredrag, social ride osv.. Teamet bag Cykelnerven hjælper gerne med opsætning af betalingsløsninger til forskellige type events, men det er rytteren selv, der er ansvarlig for afholdelsen.
 • De succesfulde indsamlinger plejer typisk at være en blanding af ovenstående modeller. 

Selve sponsordelen får man som rytter meget mere indsigt i, når tilmeldingen er endelig. 

Find sponsormaterialet her: Cykelnerven x Mont Ventoux 2024 by Scleroseforeningen - Issuu

Hvad gør jeg så nu?

Vi har som nævnt et begrænset antal pladser til årets Cykelnerven Mont Ventoux. Hvis du ikke vil gå glip af denne fantastisk oplevelse og udfordring, så udfylder du en ansøgning via følgende link inden 1. maj. Vi besvarer løbende indtil da.
 

Tilmeld dig Mont Ventoux her