Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Ny ambassadør: Anders Mielke

31
aug
2023
Anders Mielke
- reporter og kommentator på Eurosport

På Cykelnerven har vi altid en gruppe fantastiske mennesker, der er ambassadører for sagen, for vores forening og for eventet. Og vi er så heldige at kunne hive tidligere såvel som nye ambassadører med i sadlen i kampen mod sclerose hvert år – i år er ingen undtagelse.

Vi har stadig de gode, garvede ambassadører, der fortsætter med at gøre en afgørende forskel i kampen mod sclerose, men vi kan også allerede nu præsentere én ud af to nye ambassadører. Nemlig tidligere cykelrytter og cykelekspert, Anders Mielke. I disse tider ser du nok mest Anders på Eurosport og Discovery, når han dækker og kommenterer deres dækning af cykelsport hos både mænd og kvinder. Men faktisk har Anders selv på trods af sin unge alder selv være professionel cykelrytter.

Nu har han fulgt Cykelnervens arbejde i nogle år og set, hvordan passionen for cykling kan hjælpe et større og vigtigere formål end blot interessen for cykling – og dét har fået ham til at takke ja til en rolle som ambassadør på vores store indsamlingsløb:

- Jeg har ikke personligt haft sclerose tæt på livet, men jeg har flere gange mødt, set og hørt om personer, der har sclerose. Derfor ser jeg også frem til - i al respekt og nysgerrighed - at stifte nye bekendtskaber og lære meget mere om sygdommen, fortæller Anders Mielke og fortsætter:

- Derfor er det en stor ære, at jeg kan kalde mig ambassadør på Cykelnerven. Jeg har i de seneste par år fulgt med i Cykelnervens arbejde og set, hvordan passionen for cykling kan hjælpe et større og vigtigere formål. Så det inspirerer mig enormt meget, når jeg har set opslag og videoer fra Cykelnerven - særligt af rytterne i de gyldne trøjer, som kører op og ned ad bjergene - og trodser sclerose. Det er så beundringsværdigt.

Noget helt særligt

Anders Mielke glæder sig selvsagt enormt meget til at komme ned til Tour-bjergene med et team af personligheder, der alle deler samme passion, nemlig cykling.

I hans optik er der nemlig noget helt særligt ved at sidde på landevejen ’side-om-side’ med en person, du ikke kender så godt, men det ændrer sig i hans optik hurtigt.

- På cyklen brydes isen nemlig hurtigt, og her bliver man lynhurtig tætte med hinanden. Derudover er der naturligvis noget specielt ved kulissen i Tour-bjergene, der er den store finale på indsamlingen. Jeg tror, det bliver specielt at dække Tour de France et par uger senere og så tænke tilbage på den stigning, hvor jeg netop selv ’sad’ og led med nogle af mine nye Cykelnerven-kammerater for et par uger siden, når Tour-rytterne er på vej op i det pågældende øjeblik, fortæller Mielke og pointerer dog, at han også ser frem til en særlig lille ting:

- At give Dennis Ritter baghjul op ad bjergene. Forhåbentlig, siger han grinende.

Nej, Mielke udtrykker af flere omgange, hvor meget han ser frem til at møde alle årets ryttere på Cykelnerven. Men når det kommer til, hvad der betyder allermest ved at skulle være med som ny ambassadør på Cykelnerven, er det for Anders helt klart:

- Det er selvfølgelig sagen, der betyder mest og det, der gør, at jeg er så beæret over ambassadørrollen: nemlig muligheden for at kunne gøre en forskel. Men jeg er også bevidst om, at det ikke er nok bare at være “ambassadør”. Det kræver hårdt arbejde og initiativ, da der skal samles penge ind i kampen mod en verden uden sclerose - det er sådan, vi sammen gør en forskel.