Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Anders Holm, direktør i Hempel Fonden, cykler med for at sætte fokus på og samle ind til forskningen i sclerose

02
jun
2022

Anders Holm, direktør i Hempel Fonden, cykler med for at sætte fokus på og samle ind til forskningen i sclerose: ”At være socialt ansvarlig og socialt engageret ligger dybt i mig. Ligesom det gør i resten af Hempel Koncernen.”

Igen i år er Hempel A/S hovedsponsor på Cykelnerven. Faktisk er det syvende år i træk, at Hempels logo pryder Cykelnervens ryttertøj, når 300 engagerede ryttere kæmper sig til tops i afgørende Tour de France-bjerge for en verden uden sclerose. Som altid stiller Hempel stærkt til start med et hold bestående af 15 ryttere, og i år er en af de 15 ryttere én, der ikke har sin daglige gang blandt de andre.

Hårnålesving efter hårnålesving cykler Anders Holm, direktør i Hempel Fonden, i år med i kampen for en verden uden sclerose. Valget er ikke truffet tilfældigt, for både passion, personlig interesse samt et ønske om at gøre en forskel sammen med sine kolleger på vegne af hele Hempel, ligger til grund for Anders Holms tur i Tour-bjergene med Cykelnerven:

- I Hempel Fonden bidrager vi til at gøre en positiv forskel gennem vores filantropiske arbejde ved at støtte organisationer både i Danmark og rundt omkring i hele verden. Og hvert år er vi i den privilegerede situation, at vi kan uddele 150 millioner kroner med målet om at være med til at gøre en positiv forskel for mennesker og natur. Det ligger dybt i os som organisation og som koncern, men også i mig som menneske at være socialt engageret, fortæller Anders Holm.

Om det er gennem Cykelnerven, noget andet eller tredje, mærker Anders Holm, at medarbejderne i Hempel A/S brænder for at gøre en forskel. Alle gør det ved at bidrage til det overskud, Hempel A/S genererer, og som Hempel Fonden anvender på sit filantropiske arbejde. At et par håndfulde herudover så vælger at gøre det gennem Cykelnerven, synes Anders naturligvis, der er enormt positivt. Samtidig er det også noget, der gør sammenholdet internt i virksomheden stærkere.

Ud på cyklerne med en fælles mission

Hempel A/S er en speciel virksomhed, da den netop er ejet af en fond. Og Anders Holm kan berette, at der i Danmark er en del fonde, men globalt set er det ganske unikt at have en virksomhedskonstellation, hvor udbyttet lander hos Fonden, hvorefter Fonden bruger pengene på at gøre en positiv forskel ude i verden.

Blandt andet har Hempel Fonden to strategiske områder, de bruger størstedelen af deres midler på; at bevare de vigtigste naturområder i verden og forbedre uddannelsesmulighederne for de børn i verden, der har sværest ved at få adgang hertil. Herudover bruger Hempel Fonden også årligt millioner kroner på at støtte civilsamfundsorganisationer i Danmark.

Netop dét er en historie, Anders Holm gerne vil være med til at fortælle til omverdenen, men også til de kolleger, han ikke nødvendigvis støder på i dagligdagen. Derfor er han så glad for, at Henrik Bach Falkenberg, der er holdkaptajn på Team Hempel og har utallige år på bagen, når det kommer til deltagelsen i Cykelnerven, rakte ud til Anders for at få ham med ombord på Cykelnerven:

- Henrik spurgte, om det ikke kunne være noget for mig at cykle med sammen med kollegerne og dermed være en del af dette års Cykelnerven. Og selvfølgelig kunne det det. Dels på grund af de fantastiske oplevelser, Henrik kunne fortælle, at de år efter år har på Cykelnerven, og dels på grund af mit ønske om også at bidrage til Scleroseforeningens vigtige arbejde, forklarer Holm.

Anders’ medvirken med sine kolleger er også en af de måder, hvorpå han får mulighed for at minde kollegerne om, hvad deres enorme indsats hver eneste dag bidrager til:

- De 150 millioner, vi bruger om året på at gøre verden bare en lille smule bedre, kommer jo fra den ganske almindelige medarbejder i Hempel A/S’ hårde indsats i det daglige. Derfor bruger vi enormt meget tid her i Fonden på at fortælle medarbejderne rundt omkring i verden om de konkrete ting, vi gør med de penge, de er med til at generere gennem deres indsats i Hempel.


I år er Anders selv med til at vise verden dét via sin tur på Cykelnerven. At cykle sammen med 14 andre ryttere fra Hempel giver ham nemlig en kærkommen mulighed for at uddybe netop dét på de mange cykelture.

”Det, Cykelnerven kan, er helt unikt”

På cyklen er de ens. Hvad end, man som Anders sidder i Fonden på Amaliegade i København, eller om man sidder i en af de mange forskellige stillinger på koncernens hovedkontor i Lyngby. De er nemlig på samme hold om at være med til a gøre en forskel ude i verden, og derfor ligger det Hempel Fondens direktørs, så vel som de resterende ryttere på Hempels virksomhedshold, hjerte nært at tappe ind i Cykelnervens DNA:

- Når vi cykler sammen på Team Hempel, kan jeg godt mærke, at jeg stadig er begrænset af min manglende cykelerfaring, men min opfattelse er, at er der en, der får problemer ude på turen, kører folk ikke bare videre. Så stopper man op, hjælper hinanden og kører ikke videre, før man er sikker på, at ens holdkammerat er klar igen. Den mentalitet om at støtte og hjælpe hinanden, men også at løfte i flok som et samlet hold, kan jeg virkelig godt lide, forklarer han.

Det er en individuel præstation at cykle med på Cykelnerven, ja, men derudover er man en stærk del af et hold med et fælles håb, ønske og engagement i, at alle kommer til toppen. Og det er lige præcis det, Cykelnerven kan i Holms optik:

- At skabe et sammenhold og et engagement blandt – i vores tilfælde – medarbejdere og samtidig understøtte de værdier og mål, der er internt og strategisk i virksomheden om at gøre en forskel, er det, Cykelnerven kan. Dét er simpelthen så stærkt, og det er min optik helt unikt, slår Hempel Fondens direktør afsluttende fast.