Vi cykler for en verden uden sclerose

Cykel

Cykelnerven er Danmarks hårdeste velgørenhedsevent og den ultimative sportslige udfordring på to hjul. Med seks benhårde Tour de France-bjerge på bare tre dage er Cykelnerven en udfordring i en klasse for sig.

En kamp mod toppen og en verden uden sclerose

Hver sommer kæmper 300 dedikerede cykelentusiaster sig til tops på de ikoniske franske bjerge for at indsamle penge til forskning i sclerose og sætte fokus på sygdommen.

Tour de France er en helt afgørende faktor i Cykelnervens DNA. Deltagerne rammer de mest afgørende Tour-bjerge, ganske få uger før det officielle felt lægger vejen forbi de præcis samme bjergtinder.

Den personlige udfordring

For rytterne er Cykelnerven både en personlig udfordring på viljestyrke og udholdenhed og samtidig et vigtigt bidrag i kampen mod sclerose.

Rytterne cykler for en verden uden sclerose og de gør det med en beundringsværdig dedikation. 

En del af cykelhistorien

De dedikerede ryttere på Cykelnerven bliver en del af cykelhistorien når de indtager legendariske Tour de France-bjerge som Alpe D’Huez, Col du Galibier, Col du Télégraphe og mange flere. Hvert år byder Cykelnerven sine deltagere på en ny benhård udfordring, da ruten altid fastlægges efter den officielle Tour de France-rute.