Ruten 2020

Beskrivelse af årets etaper

En rute ud over det sædvanlige

Fælles for alle år med Cykelnerven er, at ruten aldrig er den samme, og den skuffer ikke!  Med kun de allerstørste og vigtigste Tour de France-bjerge i fokus, garanterer vi en cykeloplevelse ud over det sædvanlige.

Den ultimative franske cykeloplevelse

Turen i Frankrig strækker sig fra d. 15. september 2020, med afrejse sidst på dagen til d. 20. september 2020 med hjemrejse.

Klik for tilmelding

Grand Colombier & De Fromentel

Onsdag d. 16. september 2020

Max. distance, 89km.
Max. højdemeter, 2.800hm.

Dagen starter med ca. 30 km superflot udkørsel fra Aix-Les-Bains langs den smukke sø Lac du Bourget. De 30 km skal bruges på, at løsne benene og tune sig mentalt ind på den store udfordring der venter de næste fire dage. 

Det første bjerg på årets Cykelnerven er Grand Colombier, som rytterne skal forcere fra begge sider. Begge sider er benhårde, men især opkørslen fra "bagsiden" via Fromentel er udfordrende med sine høje stigningsprocenter.

Rytterne har mulighed for, at dosere kræfterne hele dagen, da man ikke behøver at cykle begge sider af Grand Colombier - der venter nemlig en hård 2. etape dagen efter...

Bjergene er at finde på Tourens 15. etape og det er uden tvivl en rigtig sjov start på Cykelnerven 2020!

Info

Grand Colombier : 17,4 km & 7,1%

Montée de la Salle de Fromentel : 11,1 km & 8,1%

Col de la madeleine & notre dame du pré

Torsdag d. 17. september 2020

Max. distance, 90km.
Max. højdemeter, 2.800hm.

Vi starter ca. fem kilometer fra foden af Col de la Madeleine - og de fem kilometer skal bruges på at varme godt og grundigt op, til dagens første opsting. De første 10 km af opstigningen er af en mindre landevej, som primært bruges af de lokale landmænd, hvilket giver nyt liv til en velkendt Tour-stigning som mange cykelentusiaster før har cyklet ad de mere kendte veje. 

Efter Madeleine skal rytterne over Notre Dame du Pré, som vi cyklede sidste år - dog fra den anden side. Der venter er opkørsel med helt ny asfalt og en masse hårnålsving. 

Info

Col de la Madeleine : 17,4 km & 7,1%

Notre Dame du Pré : 8,8 km & 8%

Cormet de Roselend & La Rosiere

Fredag d. 18. september 2020

Max. distance, 100km.
Max. højdemeter, 2.800hm.

Også på denne dag skal rytterne være skarpe fra starten. Men knap to kilometers "transportsstykke", begynder opstigning til Cormet de Roselend, som er dagens hovedbjerg. Roselend er et bjerg som rummer en masse naturskønne scener på vej op og den slutter ved en fantastisk smuk sø, hvor rytterne helt sikkert skal have tage det klassiske "jeg gjorde det"-billede. 

Info

Cormet de Roselend : 19,2 km & 6%

La Rosiere : 18,8 km & 5%

Notre dame du pré & col de la loze

Lørdag d. 19. september 2020

Max. distance, 72km.
Max. højdemeter, 2.700hm.

På finalen dagen skal alle kræfterne bruges og heldigvis starter etapen mere roligt, end de foregående tre dage så benene kan varmes grundigt op inden finalestigningen.

Col de la Loze er den helt store x-faktor for Tour de France 2020 og derfor er det en passende afslutning for Cykelnerven 2020. Opstigningen starter på større veje og med moderate stigningsprocenter, men rytterne skal dosere krafterne rigtigt - for de sidste 6 km er modbydeligt hårde og minder mere om et mountainbike spor end en Tour-stigning. Det bliver vildt spændende at opleve!

Info

Notre Dame du Pré : 11,8 km & 5%

Col de la Loze : 21,5 km & 7,8%

”Tour-direktør Prudhomme var ved at gå ud af sit gode skind af bar begejstring, da han fortalte om det bjerg i præsentationen. De sidste 5-6 kilometer kan måle sig med noget af det sværeste, vi nogensinde har kørt på Cykelnerven, og jeg glæder mig enormt til at stå på toppen med hele gruppen og bogstaveligt talt revne af stolthed”
Dennis Ritter,Tour-ekspert & nyhedsvært