Ruten 2020

Beskrivelse af årets etaper

En rute ud over det sædvanlige

Fælles for alle år med Cykelnerven er, at ruten aldrig er den samme, og den skuffer ikke!  Med kun de allerstørste og vigtigste Tour de France-bjerge i fokus, garanterer vi en cykeloplevelse ud over det sædvanlige.

Den ultimative franske cykeloplevelse

Turen i Frankrig strækker sig fra d. 15. september 2020, med afrejse sidst på dagen til d. 20. september 2020 med hjemrejse.

Klik for tilmelding

Grand Colombier, De Fromentel & Col de la Biche

Onsdag d. 16. september 2020

Max. distance, 89km.
Max. højdemeter, 2.800hm.

Dagen starter for foden af Grand Colombier, i den lille bjergby Culoz - og herfra venter der rytterne tre benhårde Tour-bjerge. Vi får en unik mulighed for, at cykle alle bjergene på Tourens 15. etape - dog uden det lange transportstykke de professionelle skal igennem. Vi starter lige på og hårdt!

 

De tre stigninger ligger i den samme bjergklynge, så der er rig mulighed for at cykle en ekstra stigning - eller spare på kræfterne og "kun" cykle Grand Colombier. Uanset hvad, så vil alle ende med trætte ben og store smil når etapen er slut - Cykelnerven 2020 er officielt igang!

Info

Grand Colombier : 17,4 km & 7,1%

Montée de la Salle de Fromentel : 11,1 km & 8,1%

Col de la Biche : 6,9 km & 8,9%

Col de la madeleine & notre dame du pré

Torsdag d. 17. september 2020

Max. distance, 90km.
Max. højdemeter, 2.800hm.

Vi starter ca. fem kilometer fra foden af Col de la Madeleine - og de fem kilometer skal bruges på at varme godt og grundigt op, til dagens første opsting. De første 10 km af opstigningen er af en mindre landevej, som primært bruges af de lokale landmænd, hvilket giver nyt liv til en velkendt Tour-stigning som mange cykelentusiaster før har cyklet ad de mere kendte veje. 

Efter Madeleine skal rytterne over Notre Dame du Pré, som vi cyklede sidste år - dog fra den anden side. Der venter er opkørsel med helt ny asfalt og en masse hårnålsving. 

Info

Col de la Madeleine : 17,4 km & 7,1%

Notre Dame du Pré : 8,8 km & 8%

Cormet de Roselend & La Rosiere

Fredag d. 18. september 2020

Max. distance, 100km.
Max. højdemeter, 2.800hm.

Også på denne dag skal rytterne være skarpe fra starten. Men knap to kilometers "transportsstykke", begynder opstigning til Cormet de Roselend, som er dagens hovedbjerg. Roselend er et bjerg som rummer en masse naturskønne scener på vej op og den slutter ved en fantastisk smuk sø, hvor rytterne helt sikkert skal have tage det klassiske "jeg gjorde det"-billede. 

Info

Cormet de Roselend : 19,2 km & 6%

La Rosiere : 18,8 km & 5%

Notre dame du pré & col de la loze

Lørdag d. 19. september 2020

Max. distance, 72km.
Max. højdemeter, 2.700hm.

På finalen dagen skal alle kræfterne bruges og heldigvis starter etapen mere roligt, end de foregående tre dage så benene kan varmes grundigt op inden finalestigningen.

Col de la Loze er den helt store x-faktor for Tour de France 2020 og derfor er det en passende afslutning for Cykelnerven 2020. Opstigningen starter på større veje og med moderate stigningsprocenter, men rytterne skal dosere krafterne rigtigt - for de sidste 6 km er modbydeligt hårde og minder mere om et mountainbike spor end en Tour-stigning. Det bliver vildt spændende at opleve!

Info

Notre Dame du Pré : 11,8 km & 5%

Col de la Loze : 21,5 km & 7,8%

”Tour-direktør Prudhomme var ved at gå ud af sit gode skind af bar begejstring, da han fortalte om det bjerg i præsentationen. De sidste 5-6 kilometer kan måle sig med noget af det sværeste, vi nogensinde har kørt på Cykelnerven, og jeg glæder mig enormt til at stå på toppen med hele gruppen og bogstaveligt talt revne af stolthed”
Dennis Ritter,Tour-ekspert & nyhedsvært