Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Tag godt imod Team Sydsjælland

25
maj
2022

Jakob Kock og Kristian Larsen er herrerne, der vil sætte gang i det nye Cykelnerven-hold, der med 10-årsjubilæumsåret i 2023 vil erobre Sydsjælland på to hjul. Dét glæder alle på Cykelnerven sig naturligvis til, men også Jakob og Kristian selv ser meget frem til at få gang i træningen i det sydsjællandske:

- Jeg tænker, der er et stort og uopdyrket potentiale i at starte et hold, der dækker Sydsjælland og øerne. Selv bor jeg i Næstved, men jeg planlægger, at vi kommer til at dække hele Sydsjælland med vores træninger, fortæller Jakob Kock, der til dagligt er teknisk chef i Adserballe & Knudsen, hvortil Kristian Larsen fortsætter:

- Det er fedt at kunne være med til at danne en base for et stærkt cykelhold i det sydsjællandske, der sætter rammen for socialt samvær, masser motion og gode oplevelser. Selv bor jeg i Harreskovby, men har mit destilleri, Radius Distillery, lige syd for Præstø på Oremandsgaard Gods, hvorfor jeg bruger rigtig meget tid i området. De træninger, jeg vil komme til at stå for, vil derfor helt naturlig have afsæt i Præstø- og Vordingborg-området, fortæller han.

Området og naturen er et vigtigt udgangspunkt for både Jakob og Kristian, og selv fremhæver Jakob Kock bakker omkring søer eller langs kysterne i Storstrømmen samt Faxe- og Stege-bugt. For dem begge er ambitionen dog også at skabe et stærkt cykelfællesskab med fokus på motion og indsamling, hvor der er plads til ”masser sjov samtidig med, at vi tager træningen seriøst, så alle kan få gode oplevelser under sommerens strabadser,” fortæller Kristian.

De er begge af den optik, at indsamlingen til forskning i sclerose blandt andet kan foregå via events på Kristians destilleri syd for Præstø, men også vis ganske traditionelle fundraising-metoder.

Engagement og iver for at gøre en forskel

Netop når det kommer til at fundraise til Scleroseforeningen gennem Cykelnerven, bidrager Jakob Kock med en ganske fyldt værktøjskasse. Siden 2019 har han nemlig været med til at fundraise på Cykelnervens Team Midtsjælland, da hans kone her har været rytter. I 2022 cykler Jakob selv med på Cykelnervens Team Midtsjælland, og det gør han af en ganske særlig årsag:

- Min kone, Vibeke, der selv har cyklet med, har haft sclerose siden 2010, og gennem årene har vi haft motionscykling som en fælles interesse. Selvfølgelig betyder det derfor noget, at jeg og vi herhjemme har sygdommen tæt på, for vi om nogen oplever helt tydeligt, hvilke resultater den økonomiske støtte er med til at skabe for personer med sclerose.

På det helt personlige plan er Jakob derfor engageret på en lidt anden måde, end Kristian eksempelvis er. Han har nemlig ikke sygdommen tæt inde på livet, hvilke naturligvis kun er positivt. Det betyder dog ikke, at han ikke kan gå aktivt og engageret ind i et projekt som Cykelnerven og fundraisingen til forskningen i sclerose:

- Jeg blev først rigtig bekendt med Cykelnerven sidste år, da vi startede gin-samarbejdet for at samle penge ind. Men jeg har cyklet hele livet, så jeg håber, jeg kan bruge min interesse heri til at være med til at udbrede kendskabet til sclerose og samtidig være med til at gøre en forskel for folk med sygdommen – netop ved at samle penge ind til forskningen. Jeg glæder mig helt enormt til at komme i gang, fortæller han.

Det er både Jakob og Kristians ambition hurtigt at etablere en kerne af det, Jakob kalder ”etablerede ryttere”, da det skal være deres måde at skabe et solidt fundament for fundraisingen på, men også komme godt fra start med cykeltræningen og de sociale sammenkomster.

- Med udgangspunkt i det solide fundament bliver det en ren og skær fornøjelse at bygge ovenpå og udvide truppen samt aktiviteter – og dermed skabe mere fokus på sygdommen samt øge fundraisingen dertil, slutter Jakob Kock.

Skal du med på Cykelnerven?

Vil du vide mere om det nystartede hold Team Sydsjælland, kan du kontakte Jakob Kock for mere information på: jk@aogk.dk.

Er du interesseret i at blive en del af Cykelnerven 2023? Så kan du indsende din ansøgning til næste års tur lige her: https://www.cykelnerven.dk/form/ansoegning-2023

Om Cykelnerven

Cykelnerven er Scleroseforeningens store, årlige cykelløb, der kan bryste sig af at være Danmarks hårdeste velgørenhedsløb. Her cykler 300 engagerede ryttere fire dage i Frankrig for at sætte fokus på sclerose, men også for at samle penge ind til den forskning, der skal være nøglen til at knække koden mod sclerose.

Det er ikke tilfældige områder og bjerge i Frankrig, Cykelnervens ryttere år efter år cykler. Hvert år bliver årets rute nøje planlagt af Cykelnervens sportslige partnere, Bo Velds Andresen og Benjamin Justesen, men også Cykelnervens ambassadør samt Tour de France-ekspert, Dennis Ritter. De tre planlægger sammen fire fuldstændig exceptionelle dage i Frankrig, der alle indebærer bjerge, som er med i det pågældende års Tour de France. Hvert år venter der derfor rytterne en række helt særlige dage, når de kæmper sig til tops i de afgørende Tour de France-bjerge, som de professionelle ryttere selv skal cykle blot få uger efter, at Cykelnervens ryttere ’prøvekører’ bjergene for dem.

I 2022 er det bjerge som Alpe d’Huez, Galibier, Col du Télégraphé og Col de la Croix de Fer, der er på menuen, mens 2021-året blandt andet bød på Tourmalet, Col de la Cour, Col de val Louron-Azet samt Hautacam. Det er derfor tydeligt, at det hvert år er de helt afgørende og ikke mindst legendariske Tour de France-bjerge, som de 300 motionscyklister fra Danmark skal prøve kræfter med.

Cykelnerven består af en række frivillige holdkaptajner rundt omkring i landet, der sørger for at få indkaldt deres hold til træninger og socialt samvær, men for hver enkel rytter gælder det hele året op til Cykelnerven også om at være med til at sætte sclerose på Danmarkskortet. Det gør de via lokale events og tiltag, og gennem sponsorater – lokale såvel som landsdækkende – sørger de for at fundraise de afgørende midler til forskning i sclerose. For de 300 ryttere er der altså ingen tvivl: De er i den grad en del af noget større, og sammen er de med til at løfte i flok i kampen for en verden uden sclerose.

Dennis Ritter er og bliver Cykelnervens es i ærmet i forbindelse med det Tour de France-inspireret koncept, men herudover gør flere andre ambassadører en kæmpe forskel for en verden uden sclerose. Resten af ambassadørteamet tæller blandt andre Claus Elming og Peter Tanev, legender fra fodboldlandsholdet, som Martin Jørgensen og Thomas Helveg, to af medlemmerne af den originale OL-Guldfireren, Eskild Ebbesen og Niels Laulund, tidligere professionelle håndboldspiller, Klavs Bruun Jørgensen, tidligere professionelle cykelrytter, Trine Schmidt, samt tidligere ski- og skicrossløber, Sophie Fjellvang-Sølling.