Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Spinningevent rundede 26.000 km for en verden uden sclerose

23
mar
2018

Det hele går op i en højere enhed, når så mange mennesker støtter op om en god sag. Det kræver selvfølgelig en masse forarbejde af os, der står bag og en stor indsats af vores frivillige hjælpere på selve dagen, men det er det hele værd, når cyklerne kører, og deltagerne leverer varen

Sport2Life’s årlige spinningevent slog nye rekorder, da de i alt 460 deltagere kørte mere end 26.000 kilometer på bare otte timer. Blandt deltagerne var Cykelnervens dedikerede ambassadører Niels Laulund og Dennis Ritter, som begge trådte godt til i pedalerne for en verden uden sclerose. I alt indsamlede de mange deltagere tæt på 154.000 kr.

Lørdag den 3. marts gik starten for Sport2Lifes årlige spinningevent, som hvert år samler hundredvis af spinningglade mennesker, som alle køber sig til en plads i spinningsalen og træder i pedalerne for en god sag. For andet år i træk samlede deltagerne ind til forskning i sclerose.

”Det var en helt fantastisk oplevelse at samle ind til Cykelnerven i 2017. Deltagerne kørte benhårdt for at samle penge ind, og der var en del Cykelnerven-ryttere iblandt. Engagementet fra de frivillige ildsjæle, der var med til at gøre arrangementet til en succes, var også noget helt særligt. Derfor faldt valget naturligt på Cykelnerven igen, da vi skulle beslutte, hvem der skulle modtage donationen i år”, fortæller Johnny Roland, som er en af arrangørerne bag Sport2Lifes spinningevent.

Spinningeventen fandt sted på Roskilde Katedralskole og blev officielt skudt i gang af borgmester Joy Mogensen.

Fulde huse i Roskilde

Der var i alt 460 deltagere i spinning-arrangementet, og de kørte i alt mere end 26.000 km. for en verden uden sclerose. Og der var rift om pladserne i salen i år, alle spinningcykler var udsolgt på ganske få dage.

”Vi satte pladserne til salg allerede fire måneder før arrangementet, og de blev udsolgt på bare fire dage. Heldigvis fik vi mulighed for at udbyde nogle ekstra pladser, men disse røg afsted på bare 12 timer. Det er gået over al forventning, og vi er taknemmelige for den store interesse for arrangementet. Og for de mange velvillige sponsorer blandt lokale erhvervsdrivende, som har været med til at gøre arrangementet til virkelighed. Det havde ikke været muligt uden deres bidrag”, fortæller Johnny. Han står bag Sport2Life sammen med ægteparret Jan og Anne-Marie Madsen, som til daglig driver to fitnesscentre under navnet LifeClub.

Ambassadørerne i sadlen

Blandt de mange deltagere var også Cykelnervens dedikerede ambassadører Niels Laulund og Dennis Ritter, som hoppede på cyklerne og kørte penge ind til forskning. De var med som ambassadører og for at motivere deltagerne til at give den en ekstra skalle på cyklen. Men den største motivation for deltagerne kom fra mødet med to personer med sclerose, som også cyklede med til eventen. Deres indsats var til stor inspiration for hele salen. Ligesom Scleroseforeningens næstformand Malene Kappen Krüger, som var mødt op for at sætte fokus på sclerose og ikke mindst skyde spinnning-arrangementet godt i gang.

”Det hele går op i en højere enhed, når så mange mennesker støtter op om en god sag. Det kræver selvfølgelig en masse forarbejde af os, der står bag og en stor indsats af vores frivillige hjælpere på selve dagen, men det er det hele værd, når cyklerne kører, og deltagerne leverer varen”, fortæller Johnny, som selv var med som instruktør på dagen.

I alt indsamlede deltagerne tæt på 154.000 kr. i løbet af dagen. Det indsamlede beløb går direkte til Cykelnervens indsamling til forskning i sclerose. På baggrund af den store succes har parterne bag Sport2Life besluttet, at samarbejdet med Cykelnervens lokale ildsjæle skal fortsætte i årene, der kommer. Fremover skal Cykelnervens lokale hold derfor være fast partner på spinningeventen, og det indsamlede beløb gå til forskning i sclerose.

Holdet bag Cykelnerven siger tusind tak for den store indsats, som både Sport2Life og Cykelnerven Midtsjælland har lagt i arrangementet. I gør en kæmpe forskel for mennesker med sclerose tæt inde på livet.