Ny rytter hos Cykelnerven København: Hans Jørgen Eibye

Hansen flødeis, far og søn

”Sclerose en sygdom, som jeg både har set tæt på i min egen familie og i professionelle sammenhænge. Derfor kæmper jeg for at samle penge ind til forskning i netop sclerose."

Hans Jørgen Eibye, bestyrelsesformand i Hansen Is

68-årige Hans Jørgen Eibye har en stor passion for både flødeis og cykling. Efter mange år som direktør i Hansens Is har han nu overladt roret til sine to sønner og i stedet selv indtaget rollen som bestyrelsesformand. Det giver luft i programmet til at bruge mere tid på cykling. Og til sommer skal han med Cykelnerven til Frankrig for første gang.

Hans Jørgen har elsket cykling, lige siden han var barn, hvor han som drengerytter kørte cykelløb. Men med et travlt arbejdsliv som direktør og tredje generation i familievirksomheden Frederiksborg Is måtte cyklen køres i garagen i en årrække.

Siden solgte han Frederiksborg Is, stiftede Hansens Is og genfandt sideløbende passionen for cykling. En passion som er gået i arv til begge hans sønner.

"Mine to drenge har både arvet min interesse for flødeis og for cykling. I dag driver de virksomheden, mens jeg fungerer som bestyrelsesformand. Vi finder heldigvis også tid til at cykle sammen. Det er en stor fælles interesse, som også har ført til opstarten af vores eget cykelløb, Hansens Cykelløb. Hvert år i august byder vi deltagerne på den perfekte kombination af crosscykling og lækre gastronomiske oplevelser serveret i Nordsjællands smukke omgivelser," fortæller Hans Jørgen om hans og sønnernes passionerede tilgang til både flødeis og cykling.

På Hansens Cykelløb kører deltagerne i regnbueis-farvede trøjer. Men til juni skiftes regnbue-isens velkendte nuancer ud med Cykelnervens grønne trøje, når Hans Jørgen har debut på Danmarks hårdeste velgørenhedsevent på to hjul.

Smag for bjergcykling

 

Hans Jørgens store interesse for cykling har i de senere år grebet om sig. Han har både gennemført La Marmotte og Maratona dles Dolomites og hørte siden om Cykelnervens årlige Tour de France-inspirerede cykelløb med intens bjergcykling tre dage i træk.

"For mig er Cykelnerven en spændende sportslig udfordring, som jeg er nødt til at tage op. At presse mig selv til at cykle så langt og så højt tre dage i træk – det har jeg aldrig prøvet før, og jeg er spændt på at komme afsted. Samtidig er sclerose en sygdom, som jeg både har set tæt på i min egen familie og i professionelle sammenhænge. Derfor kæmper jeg for at samle penge ind til forskning i netop sclerose," forklarer han om baggrunden for sin deltagelse.

Hans Jørgen kører med på Cykelnerven København, som er et af de i alt ni hold, der udgør Cykelnerven 2019. Til sommer rejser alle 300 ryttere til Frankrig og cykler til tops på de allermest afgørende Tour de France-bjerge. De deltager alle sammen for at få en cykeloplevelse for livet –og for at kæmpe for en verden uden sclerose.