Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Ny midtjysk kaptajn er "bidt af en gal cykel"

28
nov
2018
Personerne omkring Cykelnerven er helt unikke. Man bliver taget godt imod, de giver så meget positiv feedback og positiv energi. Og den måde, de brænder for det, gør, at man også kommer til at brænde for det.
Peter Jensen

"Personerne omkring Cykelnerven er helt unikke. Man bliver taget godt imod, de giver så meget positiv feedback og positiv energi. Og den måde, de brænder for det, gør, at man også kommer til at brænde for det."

Cykling blev startskuddet til et stort vægttab for Peter Jensen fra Hørning. Og efter turen til Frankrig med Cykelnerven i 2018 er han efter eget udsagn "blevet bidt af en gal cykel". Nu har han påtaget sig rollen som ny kaptajn for Cykelnerven Midtjylland.

Peter Jensen er 46 år og har de sidste fem år arbejdet som slagtermester i SuperBrugsen i Mårslet. Der har altid været en særlig jargon mellem slagtermesteren og hans chef. Man får klar besked, men der var også plads til venskabelig drilleri.
For to år siden til en sommerfest sagde Peter Jensens chef over grillen: ”Så Peter, nu må du sgu’ til at tabe dig!” Denne gang var det ikke sagt i sjov, og budskabet gik rent ind hos Peter.

Ingen vej tilbage

Peter tog det til sig og begyndte at cykle. Først trænede han sig op til at cykle med det lokale hold i Hørning til Paris. Kiloene raslede af, og det gav blod på tanden. Peter søgte større udfordringer og meldte sig til Cykelnerven 2018, som viste sig at være en enestående oplevelse:

"Personerne omkring Cykelnerven er helt unikke. Man bliver taget godt imod, de giver så meget positiv feedback og positiv energi. Og den måde, de brænder for det, gør, at man også kommer til at brænde for det," fortæller han.

Efter turen til Frankrig med Cykelnerven, var der ingen vej tilbage for slagtermesteren. Her 26 måneder og 50 kg senere har Peter netop takket ”ja” til posten som holdkaptajn for Cykelnerven Midtjyllands 25 ryttere.

Landevejene fremfor sofaen

Som ny kaptajn har Peter mange ambitioner for holdet. Det skal være lige så sjovt som sidste år, og så skal de samle mange penge ind til forskning i sclerose. Peter vil også gerne sikre, at rytterne kommer ud og træner hos hinanden i de forskellige byer, hvor rytterne bor.

Han går op i rollen som kaptajn, også selv om det måske kommer til at stjæle noget tid fra hans fire børn og kæresten Birgitte:

"Jeg bruger meget af min fritid på cykling, og jeg gør det gerne. I stedet for at sidde derhjemme på sofaen vil jeg hellere ud på landevejene og træne med de andre ryttere fra Cykelnerven."

I mellemtiden har Peters veninde fået konstateret sclerose, og pludselig kom sygdommen helt tæt på. Han har derfor et mål om, at holdet slår sidste års indsamling:

"Jeg er dybt fascineret af de mennesker, der er med på Cykelnerven, som har sclerose, og nu brænder jeg endnu mere for at gøre en forskel for de mennesker. Rytterne er virkelig gode til at samle ind, og vi har stort set lukket for vores tøjsponsorater. Det kunne være stort, hvis vi nåede en halv million," siger han.

"Sjovt, hårdt og skide hyggeligt"

Selv om han har fokus på sammenhold, hygge og det sociale fællesskab under træningen hjemme i Danmark, ser Peter også frem til igen at stikke sydpå mod de franske alper. For ham er Cykelnerven nemlig en helt unik sportslig udfordring:

”Det er måden, det er bygget op på. De ikoniske bjerge, hvor man bliver presset til det yderste. Det er meget hårdere, end man nogensinde kan opleve på landevejene herhjemme,” forklarer han.

Så selv om vinteren banker på, går Peter ikke i hi, indtil landevejene er klar igen til foråret. Der er stadig nogle kilo, der skal tabes, og mål, der skal nås. Og så går det ikke at hvile på laurbærrene.

Inden afgangen til Frankrig skal Peter næste år igen køre 743 kilometer fra København til Skagen med MS BIKE og 1.600 kilometer rundt i Jylland med Race Around Denmark Challenge.

Begge løb gennemføres i maj 2019, hvor formen skal være i top, og derfor har Peter sikret sig professionel hjælp til at nå hele vejen. Han træner nemlig med Thomas Bundgaard fra Velofit i Aarhus.

”Jeg har fået fat i en coach. Så der er lagt en klar træningsplan fra nu af, og til vi skal til Frankrig. Kosten er naturligvis også blevet lagt om. Og når vi kommer ind i det nye år, er der træning hver anden weekend med Cykelnerven. Det bliver sjovt, hårdt og skide hyggeligt,” slutter han.