Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Ny kaptajn i Trekantområdet satser på fællesskabet

28
nov
2018

"Jeg blev meget glad for at blive spurgt. Det kunne jeg selvfølgelig kun sige 'ja' til, for det er en ære at få lov til at træne og fundraise sammen med holdet"

Anders Rosenkilde er ny kaptajn for Cykelnerven Trekantområdet, som i år har mange nye ansigter på holdet. Hans mål er at styrke sammenholdet og træningsfællesskabet blandt rytterne - og arrangere flere træningsture med naboholdene.
Den 52-årige Anders Rosenkilde fra Vejle bliver fremover kaptajn for Cykelnerven Trekantområdet. Når han ikke sidder i sadlen, er han vedligeholdelseschef på en bølgepapfabrik i Taulov. Privat er han gift med Eva, og deres børn er flyttet hjemmefra. 

Derfor passede det fint, da den afgående kaptajn på holdet, Lars Mortensen, spurgte Anders, om han ville overtage stafetten. Han glæder sig til at lede Trekantområdets hold mod turen til Frankrig, når bjergene skal indtages i juni 2019, mens den tidligere kaptajn selv kører med som coach: 
"Jeg blev meget glad for at blive spurgt. Det kunne jeg selvfølgelig kun sige 'ja' til, for det er en ære at få lov til at træne og fundraise sammen med holdet. Og så har jeg en særlig stor respekt for de holdkammerater, jeg har mødt, som skal have sygdommen med op over bjerget," siger han.
Det var en drøm for Anders at køre de berømte franske bjerge, inden han blev 50 år. Og han nåede det sammen med holdkammeraterne på Cykelnerven Trekantområdet i juni 2016.


"Mange måneders træning kulminerer den første dag"

Anders har været med til at træne op til Cykelnerven i tre år, men er kun kommet over bjergene to gange. En trafikulykke hjemme i Danmark fik i 2017 sat en kæp i hjulet for årets tourplaner. En bil kom på tværs af cykelstien den sidste træningsdag inden afgang.
Det ærgrede Anders meget, for Cykelnerven har været en kæmpe oplevelse hver gang, og turene til Frankrig er blevet en begivenhed, som han helst ikke vil gå glip af:
"Der er en helt særlig stemning på Cykelnerven. Mange måneders træning kulminerer den første dag i Frankrig: Er formen okay? Hvor meget har vi indsamlet? Og lørdagen, hvor man tager de sidste bjerge, er lidt vemodig. Det er den sidste dag i sadlen, og der er et helt år til næste gang."
Nyt hold med nye ansigter


I år er der stor geografisk spredning på de 18 ryttere på holdet fra Trekantområdet, der er en god blanding af nye og erfarne "cykelnerver". Anders' største opgave bliver derfor at samle alle rytterne, der kommer fra byer som Viuf, Børkop, Hedensted, Horsens, Billund, Give og Vojens:
"Der er kommet mange nye på holdet i år, mens dem, der efterhånden har cyklet med mange år, tager sig en velfortjent pause. Alle de nye ryttere betyder også, at vores hold nu næsten dækker hele Trekantområdet," forklarer han.


Det ligger ham meget på sinde, at alle arbejder målrettet med at indsamle penge til forskningen i sclerose, mens de samtidig får skabt et stærkt sammenhold og træningsfællesskab blandt rytterne - også på tværs af holdene. 
En løsning på det kunne være fælles træningsture med naboholdene i Sønderjylland, Vestjylland og Fyn:
"Så snart salten er af vejene, skal vi ud og cykle. Og jeg håber, at de andre hold er med på at mødes på landevejene," slutter Anders.