Ny dedikeret fynsk medkaptajn

Allan Fribo-Hansen - bred.jpg

"Jeg har fået sclerose helt ind på livet gennem Cykelnerven, fordi mange af rytterne er pårørende til en med sclerose eller selv har sygdommen. Det er meget rørende at opleve, at mens jeg får mig en fantastisk oplevelse i bjergene, så gør jeg også en forskel for alle dem, der lever og kæmper med sclerose."

Allan Fribo-Hansen,Projektleder, Nørgaard Mikkelsen

Det fynske hold kan se frem til et Cykelnerven 2019 med to stærke kaptajner ved roret. Den 40-årige Allan Fribo-Hansen stiller nemlig op som kaptajn sammen med Henrik Petersen efter fire år på Cykelnerven som dedikeret rytter på det fynske hold. 

Når Allan Fribo-Hansen ikke træner op til turen i de franske bjerge, arbejder han som senior projektleder i reklamebureauet Nørgaard Mikkelsen. Cykelnerven er blevet et givende projekt for Allan, fordi han får lov til at gøre noget for andre samtidig med, at han gør noget for sig selv.  


"Jeg har fået sclerose helt ind på livet gennem Cykelnerven, fordi mange af rytterne er pårørende til en med sclerose eller selv har sygdommen. Det er meget rørende at opleve, at mens jeg får mig en fantastisk oplevelse i bjergene, så gør jeg også en forskel for alle dem, der lever og kæmper med sclerose. Jeg kan se, at nogle af rytterne med sclerose får det værre og værre, og det er hårdt at være vidne til. Men det gør samtidig, at jeg vil kæmpe ekstra hårdt for at gøre en forskel for dem. Så det er jo lidt af et paradoks", fortæller Allan. 

Cykelrytter med passion for den vigtige sag 

Med fire ture i bagagen er Cykelnerven gået hen og er blevet en stor del af Allan og hans passion for at gøre en forskel for en sag, der efterhånden ligger ham nært. 


"Det at være med i Cykelnerven og være fælles om en sag, der betyder noget for alle, er blevet en stor og vigtig del af mit liv. Som kaptajn får jeg lov til at gøre en ekstra indsats og medvirke til, at det fynske hold forhåbentlig fungerer lige så godt som sidste år. Fyn er blevet et kæmpe hold med 46 ryttere, og det er mit og Henriks ansvar at give alle en fed oplevelse", siger Allan.

Smil og fællesskab i smukke bjerge

Når Cykelnerven løber af stablen i 2019, vil Allan som kaptajn fokusere på det gode fællesskab, så hver og en på det fynske hold når til tops med smil på læberne. 


"Henrik og jeg er et godt makkerpar. Henrik er stærk omkring vores indsamling, og jeg fokuserer meget på det sociale, fællesskabet og de gode oplevelser. Vi glæder os begge til at se de store smil på rytternes læber, når de alle står på toppene af de flotte bjerge. Det er prikken over i’et på hele sæsonens strabadser med træning, cykling og indsamling", fortæller Allan.

Som debuterende kaptajn på så stort et hold som det fynske er Allan spændt på opgaven med at skulle samle de 46 ryttere og få dem sikkert og godt over alle bjergene. Men han er ikke i tvivl om, at det nok skal lykkedes, fordi de fynske ryttere er så motiverede for at cykle og støtte sclerosesagen, som de er.