Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Ny ambitiøs kaptajn på Cykelnerven Midtsjælland

28
nov
2018

"Peter og jeg er allerede i fuld gang med planlægningen. Vi sparrer godt, og jeg suger til mig af erfaringerne. Og så synes jeg faktisk også, at jeg har en masse at byde ind med,"

Jørn Lauritzen er ny medkaptajn for Cykelnerven Midtsjælland. Hans mål er at skaffe penge til forskning i sclerose og skabe godt socialt fællesskab på holdet i mange år frem. For ham er der nemlig ingen oplevelser, der kan hamle op med Cykelnerven.
Sammen med den garvede holdkaptajn Peter Amtorp Buchardt skal den 51-årige Jørn Lauritzen fra i år stå i spidsen for det store midtsjællandske hold, der til Cykelnerven 2019 tæller 39 mænd og kvinder. Og Jørn er både stolt og beæret over at få lov at være med på holdet, og han glæder sig til at "komme i lære" hos Peter.


"Peter og jeg er allerede i fuld gang med planlægningen. Vi sparrer godt, og jeg suger til mig af erfaringerne. Og så synes jeg faktisk også, at jeg har en masse at byde ind med," siger en grinende Jørn.
De sidste 15 år har Jørn arbejdet som filialchef i transportvirksomheden Esbjerg Gods' afdeling i Jyderup, hvor han startede som chauffør i 1997. Han har to børn fra et tidligere forhold, bor sammen med sin kone Signe og deres to hunde, og så går han helhjertet op i at gøre noget godt for andre, mens han gør noget godt for sig selv.

Måtte stille cyklen i garagen

Som mange andre danske cykelentusiaster har Jørn samlet erfaring ved at cykle med Team Rynkeby. I 2014 cyklede han for første gang med til Paris, og året efter tog han turen som kaptajn for Holbæk-holdet. Men 2015 var også et særdeles hårdt år for transportbranchen, og arbejdspresset blev til sidst så stort, at Jørn følte sig nødsaget til at lægge al sin energi i arbejdet og stille cyklen i garagen et par år.
Over de næste år slap Jørn dog ikke cykelverden helt, for fra starten var han med til at transportere cykler til Sport2Lifes indendørs cykelevents. Her mødte han Peter Amtorp Buchardt og mange af de andre fra Cykelnerven Midtsjælland, som var frivillige på eventen. Og de prøvede ihærdigt at få ham med på holdet. 

"Gør det nu bare"

Da der blev åbnet op for tilmeldingen til Cykelnerven 2018, sagde Jørn til sin kone, at der var noget, han lige ville spørge hende om. Mere nåede han ikke at sige, før hun sagde: "Gør det nu bare."
"Hun havde luret mig sidde og følge med i Cykelnerven 2017 på telefonen og forstod, hvad det betød for mig at deltage. Det er jo vigtigt for mig, at hun er med på det, for det her er noget, jeg skal i nogle år," fortæller Jørn. 
Når han tænker tilbage på sidste års tur, er det med lutter gode minder, som han glæder sig til at få mange flere af:
"Man startede med at træde ind i en flyvemaskine fyldt med "Nerver" – selv nakkestøtten stod der 'Cykelnerven' på! Hele maskinen summede af spænding og forventning, og jeg var også virkelig nervøs: Hvordan blev vejret? Kunne formen holde til bjergene?"

Anede ikke hvad sclerose var

Ambitionerne for Cykelnerven 2019 er allerede store. For Jørn er det altoverskyggende mål at Team Midtsjælland skal samle så mange penge som muligt ind til forskning i sclerose - en sygdom han stort set ikke kendte til, før han blev en del af Cykelnerven:
"Jeg anede ikke, hvad sclerose var. Efterhånden som jeg lærer mere og mere om sygdommen, får indsamlingen til forskning endnu mere betydning for mig. Det er en helt vildt overset sygdom, som vi skal se at få bugt med. Og derfor vil vi som kaptajner gerne hjælpe, alt hvad vi kan, med fundraisingen."


Fundraisingen er allerede skudt i gang, og Jørn ser frem til at komme ud på asfalten med alle de andre til foråret. Indtil da holder han sig i form på spinningcyklen et par gange om ugen, for at de ekstra kilo, der er kommet på efter en ekstra lang og hyggelig sommer, ikke skal med over de franske bjerge.