Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Donationer fra Louis Nielsen gør en stor forskel

18
mar
2021

Lars–Bo Kyndesen er igen med som rytter, når startskuddet lyder til Cykelnerven 2021. Han er Store Environment Manager ved optikerkæden Louis Nielsen, og har i år samlet ind til netop Cykelnerven gennem flere af landets Louis Nielsen-butikker.

Lars-Bo kontaktede sine kolleger i butikkerne og spurgte, om de ville donere 1000 kroner og gerne mere. Det ville mange af butikkerne gerne, og sammen har de på nuværende tidspunkt fået samlet 57.000 kroner ind til Lars-Bo og Cykelnerven. Lars-Bo og Louis Nielsen er dermed et billede på, at når man løfter i flok, gør det en stor forskel:

- Vi er på 57.000 kr., men flere kommer til, er jeg sikker på. Det er flot,” fortæller Lars-Bo.

Fordi Louis Nielsens butikker er spredt ud over hele landet og samtidigt er privatejet, er butikkerne meget tæt på de lokale borgere. Derfor er det vigtigt for butikkerne at være til stede i byen og støtte op om lokale indsamlinger. Her er Cykelnerven ingen undtagelse:

Vi er en kæde, hvor det er helt naturligt at være lokalt forankret. Der er stor interesse i at være aktiv i sit lokalområde og dermed også støtte op om lokale aktiviteter og velgørende arrangementer.

At gøre noget for andre driver Lars-Bo

Før Cykelnerven kendte Lars-Bo ikke selv nogen med sclerose, men på et fly til Aalborg fortalte en af hans venner om Cykelnerven, og så var Lars-Bo hooked. Gennem sit møde med personer med sclerose har Lars–Bo fået en kæmpe respekt for dem. Derudover rører det Lars-Bo, når han kan se, at arbejdet med Cykelnerven gør en forskel for dem, der har sclerose. 

For Lars-Bo står én oplevelse klar i erindringen: Han er lige kommet hjem fra sin første deltagelse i Cykelnerven og sidder med ømme ben og nyder sin morgenkaffe på en café i sit lokalområde. En mand i rullestol kommer op til Lars-Bo for at hilse på hans hund. De falder i snak, og det viser sig, at manden i rullestolen har sclerose:

Jeg fortæller, at jeg var lige kommet hjem fra Cykelnerven. Han kigger på mig dybt berørt og siger tak, og at det var rørende, at jeg ville køre med på Cykelnerven. Jeg sad med en klump i halsen, og da vidste jeg, når nogle kan blive så taknemmelig og rørt, så skulle jeg bare cykle med igen.

I fremtiden håber Lars-Bo på at skabe endnu mere opmærksomhed på Cykelnerven og samle et endnu større beløb ind fra Louis Nielsen. Næste år ønsker han blandt andet at gøre det endnu mere lokalkendt, at Louis Nielsen støtter op om Cykelnerven:

Det kan også være, at flere at Louis Nielsens medarbejdere vil cykle med på et hold næste år. Det ville være hyggeligt," fortæller han.

Du kan følge og støtte Louis Nielsen og Lars-Bos indsamling til forskning i sclerose lige her: https://www.cykelnerven.dk/brugere/lars-bo-kyndesen