Per cykler for en verden uden sclerose

Per Larsen.jpeg

Motivationen er for mig helt åbenlys, da jeg har kendskab til flere der er ramt af sclerose. Jeg har på nært hold set, hvad denne frygtelige sygdom kan gøre ved krop og sjæl.

Per Larsen

Da Per Larsen fra Cykelnervens hold i det sønderjyske havde debut på Cykelnerven i sommeren 2019 var det med temmelig mange sommerfugle i maven. De stejle stigninger, de lange etaper og de store mængder viljestyrke, som turen krævede, var en oplevelse for livet:
”Jeg deltog med stor ydmyghed, og ’lidt’ nervøsitet i kroppen for første gang på Cykelnervens hold sidste år, og kom hjem med den mest fantastiske og udfordrende cykeloplevelse i mit ’cykelliv’. At se og opleve den fælles indsats, at se den passion alle på holdet besidder, og hvordan alle kæmper lige præcis ’deres kamp’ på vej op af de stejle bjergsider, det har gjort et uudsletteligt indtryk.  Det er en oplevelse, som jeg altid vil tænke tilbage på med stor glæde og stolthed, eller hvis noget skulle blive for besværligt eller tungt,” fortæller Per om turen til Frankrig tilbage i juni.

Pers hjertesag

Forud for turen til Frankrig havde Per, sammen med resten af Cykelnervens ryttere, arbejdet hårdt på at sikre sponsoraftaler til fordel for en verden uden sclerose. Og for Per er det en hjertesag at være med til at kæmpe for netop sclerosesagen:
”Motivationen er for mig helt åbenlys, da jeg har kendskab til flere der er ramt af sclerose. Jeg har på nært hold set, hvad denne frygtelige sygdom kan gøre ved krop og sjæl. Det er en sygdom der ”fortjener” vores fulde opmærksomhed og økonomiske støtte, og når man som jeg er rask og rørig, føler jeg næsten, at det er min pligt at gøre noget for andre, som måske ikke selv er i stand til det. Jeg har så kæmpe respekt for alle ryttere, men især de som sidste år kørte i ’Guldtrøjerne’. Mange af os kunne lære noget af disse mennesker, folk som er ramt af sygdommen og som kørte på lige vilkår som os andre, jeg bøjer mig simpelthen i fuld respekt,” siger Per om cykeloplevelsen i Frankrig.

Værdi til sponsorerne

Pers imponerende indsats og motivation for at sikre penge til forskning i sclerose gjorde et stort indtryk på hans sponsorer i 2019. Både industrivirksomheden Salvagnini Scandinavia AB og Maskinfabrikken SP-Industry, som drives af Pers søn Peter, valgte at støtte hans indsamling til fordel for en verden uden sclerose:
”Når Per Larsen går ind for en sag, så gør han det 100%. Vi supporter primært Per og hans store engagement, men når det samtidig går til så godt et formål som bekæmpelse af sclerose, så går alt op i en højere enhed for os. Og så bliver jeg simpelthen så glad, når jeg ind i mellem støder på Cykelnervens ryttere ude på landevejene og ser vores logo i aktion. At støtte velgørenhed hører til blandt vores mere bløde værdier, men jeg tror på, at det gavner os på den lange bane. Vi har faktisk en kollega med sclerose i organisationen, så det er bestemt også et signal om, at vi gerne vil gøre noget aktivt for at stoppe sygdommen, når vi via et sponsorat til Per og det sønderjyske hold støtter op om Cykelnervens indsamling,” siger Bernhard Jessen, som er salgschef og markedsansvarlig for Salvagnini Scandinavia AB i Danmark.

Generationsskifte med mening

Peter Larsen har for godt tre år siden overtaget sin fars livsværk Maskinfabrikken SP-Industry, og han nikker genkendende til Bernhard Jessens overvejelser omkring et sponsorat. Og så ville han gerne støtte sin fars vigtige projekt og kampen mod sclerose:
”Det er både en ære og et privilegie at være 2. generation i SP-Industry. Med den tiltro, min far har vist mig, følger også et ansvar, som jeg gør mit allerbedste for at leve op til i min måde at drive forretningen videre på. Min far betyder stadig rigtig meget for virksomheden, og derfor var det også helt oplagt at støtte hans store engagement i Cykelnerven på en måde, som både giver ham et fortjent skulderklap og samtidig støtter en så vigtig sag. Som virksomhed er det vigtigt for os at vise, at vi tager et medansvar i en sammenhæng som denne.”, fortæller Peter Larsen fra SP-Industry.


Begge virksomheder har meldt sig på banen med sponsorater igen i 2020, hvor Cykelnerven indtager de allermest afgørende Tour de France-bjerge for syvende gang. Og Per lover at kæmpe alt, hvad han kan:
”Jeg glæder mig helt vildt til igen i 2020 at være en del af Cykelnerven og være en lille del af et helt unikt fællesskab og sammenhold, hvor vi alle er lige uanset alder, køn, profession eller stilling. Vi kæmper ikke bare for at nå toppen af de stejle bjergsider. Vi kæmper og yder også alle for at nå et så flot indsamlingsresultat som muligt og for at skabe opmærksomhed om sclerose. Jeg glæder mig til at være med til at give sygdommen ’baghjul’ igen, men uden vores altafgørende sponsorer ville det ikke være muligt. Så her fra mig skal der lyde en kæmpe tak til alle, som støtter og hjælper på enten den ene eller anden måde,” slutter Per. 


Du kan støtte Per Larsens indsamling til fordel for en verden uden sclerose lige her https://www.cykelnerven.dk/indsamling/4037