Min indsamling for en verden uden sclerose

Af Grethe Harmuth

Indsamlingsmål: 25.000 DKK.

Indsamlet: 15.350,00 DKK.
61%
Giv et bidrag

Indtast beløb, navn, email og en lille hilsen.
Vi sikre dig automatisk fuldt skattefradrag for alle donationer til Cykelnerven.

Om indsamlingen

i 2019 deltager jeg for tredje gang på Cykelnerven. Vi træner sammen, kører i bjergene - men vigtigst af alt så samler vi penge ind til forskning i Sclerose og er med til at skabe opmærksomhed om sygdommen.

I Danmark lever ca. 16.000 mennesker med diagnosen Multipel Sclerose. Af disse er ca. 2/3 kvinder. Danmark har en af de højeste forekomster af sclerose i verden!

Sclerose nedbryder dele af nervecellerne. Det betyder, at nerverne ikke kan kommunikere ordentlig, og det viser sig i form af forskellige symptomer. De hyppigste tegn på sclerose er træthed eller mathed i kroppen, usikker balance, nedsat kraft i arme og ben, føleforstyrrelser eller prikken i dele af kroppen. Derudover oplever mange mennesker med sclerose også mentale og kognitive påvirkninger.

Hvem rammer sygdommen? Det er umuligt at forudsige, det kan skyldes fx miljø eller genetik eller noget helt tredje

Hvordan udvikler sygdommen sig? Det er umuligt at forudsige sygdomsforløbet nøjagtigt for den enkelte med sclerose. Selvom flere forhold i begyndelsen af sygdommen kan give et fingerpeg om forløbet, er forudsigelser meget usikre.

Kan man blive rask? Nej, sklerose en livslang diagnose. Sygdomsforløbet kan dog være særdeles varierende, og nogle oplever kun enkelte attakker livet igennem - andre mange gange. Det er derfor ikke muligt at blive "erklæret rask", hvis man én gang har fået stillet en korrekt sklerosediagnose.

Der er så mange ubesvarede spørgsmål - derfor er forskning så ubeskrivelige vigtig. Du kan også give et bidrag via indsamlingen her. Og husk bidraget er fradragsberettiget.

Bidrag til indsamlingen

Frøs Sparekasse
15.000,00 dkk.

Anonym
100,00 dkk.

Henning Dam
250,00 dkk.