Deltag på Cykelnerven 2019

CN_2017_855_Hi Res.jpg

Sådan deltager du på Cykelnerven 2019

VENTELISTE: CYKELNERVEN 2019 ER NU HELT BOOKET. NYE TILMELDINGER VIL DERFOR BLIVE SKREVET PÅ EN VENTELISTE.

Få dit livs cykeloplevelse og vær med i kampen for en verden uden sclerose

For at deltage på Cykelnerven skal du sende en ansøgning samt en kort motivation, hvor du beskriver, hvorfor du ønsker at deltage. Nederst på siden finder du ansøgningsformularen. 

Hvis du vil vide mere om Cykelnerven, før du sender din ansøgning, har vi samlet en liste med de oftest stillede spørgsmål og svar.

Yderligere spørgsmål

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til Jakob Gura eller Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth hos Scleroseforeningen på telefon: 36 46 36 46, eller send gerne en mail til: cykelnerven@scleroseforeningen.dk

Vi håber, at du vil cykle for en verden uden sclerose, og vi glæder os meget til at modtage din ansøgning.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår er Cykelnerven 2019?

Datoen for Cykelnerven 2019 er endnu ikke fastlagt.
Vi forventer på nuværende tidspunkt at rejsen til de franske tour bjerge finder sted i uge 24. 2019.

Hvor skal der cykles i 2019?

Cykelnervens koncept er, at vi tilbyder en helt unik mulighed for at cykle de absolut afgørende Tour de France-bjerge. Derfor afventer vi eksperternes bud på Tour ruten, før vi planlægger næste års rute.
Derfor ved vi først i slutningen af oktober, hvor Cykelnerven 2019 går til, men uanset tør vi godt love at det bliver en fantastisk og uforglemmelig cykeloplevelse.

Hvad koster det at deltage?

Den nøjagtige pris for deltagelse på Cykelnerven 2019 er endnu ikke fastlagt. Men i 2018 var prisen for rejsen 9.900 kr. og prisen for 2019 vil ligge i samme prisleje. Cykelnerven er ikke en pakkerejse og bør derfor ikke sammenlignes med en almindelig cykelrejse.

Som deltager på Cykelnerven er du en del af et fællesskab bestående af 250 meget energiske og dygtige mennesker, som alle ønsker en verden uden sclerose, og som alle har en passion for cykling, netværk og Tour de France.

Scleroseforeningen sætter sammen med Virtu Travel rammerne for en unik cykeloplevelse og du vil som rytter spille en stor rolle i Cykelnervens succes i 2019.

Cykelnervens deltagerpris dækker blandt andet:

 • Unik cykeloplevelse, som ingen andre tilbyder
 • Træningsfælleskab med dit lokale hold
 • Unikke netværksmuligheder med 250 ryttere fra hele landet
 • Fly tur/retur København/Frankrig (stor mulighed for at der kommer mellemlanding, da mange af de byer vi flyver til ikke har direkte afgange til/fra Danmark)
 • Transport af cykel med lastbil tur/retur
 • Transport til og fra lufthavnen i Frankrig
 • Hotelovernatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad og aftensmad på hotellerne i Frankrig (på ud- og hjemrejse sørger du selv for forplejning)
 • Frokostdepot med sandwich og andre lækkerier på cykelruterne i Frankrig
 • Guideservice (der cykles i grupper i Frankrig efter niveau, hver gruppe har to trænere, som sørger for, at alle kommer godt ud og hjem igen)
 • Teamtøj (hver rytter får to cykeltrøjer, en vindvest og to par cykelbukser)
 • Support i Frankrig (Scleroseforeningens medarbejdere følger med holdet rundt alle dage og kan assistere ved behov for hjælp)
Team cykeltøj

I 2018 fik rytterne udleveret:

 • 2 kortærmede trøjer
 • 2 par bukser
 • 1 vindvest
Hvad forventes af mig som rytter?

Bliv ambassadør for noget større
Man er meget mere end en rytter, hvis man bliver optaget som deltager på Cykelnerven 2019. Hvis du bliver valgt, vil du indtræde i rollen som både ambassadør og talsperson for Cykelnerven, Scleroseforeningen og alle de værdier, som vi sammen står for. 

Det er derfor et krav, at du gør alt, hvad du kan for at sprede budskabet om sclerose og fundraise penge til forskning i sclerose samtidig med, at du træner op til de udfordrende bjergetaper. Alle ryttere har som individuelt mål at samle 15.000 kr. ind til forskning i sclerose, og allerede fra efteråret starter arbejdet med at rejse penge.

De sidste fem år har vores ryttere været helt fantastiske ambassadører for Cykelnerven, og da rytterne vendte hjem fra Pyrenæerne i juni i år, havde de hver især – i gennemsnit – samlet næsten 20.000 kr. ind til forskning i sclerose. Derfor tør vi også sætte forventningerne højt for Cykelnerven 2019. For vores ryttere leverer altid!

Der er mange måder og redskaber til at fundraise penge til forskningen i sclerose, og i Scleroseforeningen står vi altid klar med sparring og gode råd. Man kan fundraise ved sponsorater, events, mikrodonationer, produktsalg, højdemetersponsorat og meget mere. Vi gør løbende status over, hvordan rytterne klarer sig i fundraisingen, så du undervejs kan holde øje med, hvor tæt på du er på målet.  

Klar til de afgørende Tour de France-bjerge?
Cykelnervens rute er traditionen tro fyldt med Tour de France-bjerge, som kommer til at afgøre det endelige klassement, og som naturligvis også stiller visse krav til vores deltageres fysiske form. Det er en ordentlig mundfuld at cykle de klassiske Tour-bjerge – og derfor er det en udfordring som kræver både forberedelse og træning.

Det er vigtigt, at du kan cykle og har en racercykel med gear til bjerge. Du skal selvfølgelig også have mod på og tid til at træne dig op til at cykle i Tour-bjergene. For at hjælpe hinanden med træningen bliver alle ryttere i Danmark tilknyttet et lokalt forankret hold, som giver dig god mulighed for at træne og sparre med andre ”nerver”, mens formen bygges op. 

Når først vi står i Frankrig, deler vi alle deltagere ind på hold efter niveau. Der vil være tre niveauer, og uanset hvilket niveau du kommer på, vil vores professionelle trænere sørge for, at du kommer godt op og ned af bjergene.

Inddeling i hold

Alle rytterne vælger, ud fra geografisk placering, et af de ni hold som tilsammen dækker det meste af Danmark.
På holdet træner man sammen og skaber et stærkt netværk blandt ligesindede cykelentusiaster under styring af en lokal holdkaptajn.

Holdene er: Nordjylland, Midtjylland, Trekantsområdet, Vestjylland, Sønderjylland, Fyn, Midtsjælland, Nordsjælland og København.

VENTELISTE: CYKELNERVEN 2019 ER NU HELT BOOKET. NYE TILMELDINGER VIL DERFOR BLIVE SKREVET PÅ EN VENTELISTE.

Ansøgningsskema

Motivation for deltagelse
Muligheder for fundrasing