Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Guldfireren spreder stjernestøv på stejle stigninger

14
mar
2017

"Det handler om at sætte sig klare mål, og være realistisk omkring, hvordan man vil nå dem – det er ikke muligt at nå sine mål uden at vælge fra på andre parametre. Vi kan altid flytte vores grænser og optimere vores præstation, hvis bare vi vil det nok"

I efteråret 1993 sammensatte den karismatiske træner Bent Jensen fire mænd; Victor Feddersen, Eskild Ebbesen, Niels Laulund og Thomas Poulsen.  Målet var klart – at vinde guld ved OL. Tre år senere kulminerede den ihærdige træningsindsat med en 1. plads ved OL i Atlanta. Det opstillede mål var nået, Guldfireren en realitet og efterfølgende en legende indenfor dansk roning.

Der står stadig fysiske udfordringer på programmet hos de nu fire tidligere roere og yderst gode venner. For dem er fysisk udfoldelse et must. For dem er intet ej heller umuligt.

"Det handler om at sætte sig klare mål, og være realistisk omkring, hvordan man vil nå dem – det er ikke muligt at nå sine mål uden at vælge fra på andre parametre. Vi kan altid flytte vores grænser og optimere vores præstation, hvis bare vi vil det nok", mener Guldfireren.

"Derfor handler det om at vælge fra i hverdagen – at vinde guldet i hverdagen og prioriterer sig selv og sine mål. Man opnår ikke sine drømme, hvis andre er formgivere på, hvordan man prioriterer sig selv og sine omgivelser – det handler om at have en realistisk tilgang til de ting, man vil opnå og vejen derhen", lyder det enstemmigt fra de fire erfarende herrer. 

Nerver af guld

Nu gør de også noget for mennesker med sclerose, der ikke af egen vilje har valgt, at livet begrænser dem. For år tilbage ville Guldfireren gerne finde et fælles velgørenhedsprojekt, hvor deres faglige og personlige erfaringer kunne komme mennesker med særlige udfordringer til gode. De valgte Cykelnerven, og de cykler nu for fjerde år i træk for en verden uden sclerose. 

Valget af Cykelnerven begrunder Guldfireren med de paralleller, der er mellem dem og Cykelnerven - at det både handler om fællesskab og den enkeltes indsats. "Alle medvirkende har en forpligtelse til at yde deres, når det handler om at skabe et unikt og givende fællesskab, og så handler det om at forberede sig godt og være mentalt stærk, når man ene mand skal op af et bjerg. Da sclerose heller ikke kan begrundes i uhensigtsmæssig livsstil, men rammer uforklarligt, vil vi i høj grad gerne hjælpe med at skabe opmærksomhed omkring sclerose og nødvendigheden af forskning", siger Guldfireren.

Deres involvering i Cykelnerven er værdsat både fra Scleroseforeningens men også fra Cykelnerven-rytternes side. Peer Brændholt, direktør for Agency Spring i Århus, fremhæver Guldfireren, når det handler om nærvær.

"Stort kadeau til Guldfireren for at de favner og respekterer alle niveauer på Cykelnerven. De er enormt nærværende og sociale, når dagens anekdoter udveksles sidst på dagen", fortæller Peer Brændholt.